Welke Agenda Gebruik Jij?!

Het is al weer bijna 2013. Tijd voor een andere agenda. Maar waar kies je voor: Digitaal of toch een papieren agenda? Of wellicht allebei?

In deze tijd is een digitale agenda niet meer weg te denken. Steeds meer mensen maken de overstap naar een digitale agenda. Handig in je smartphone. Gemakkelijk te synchroniseren met je computer.

Toch blijft de behoefte aan papieren agenda’s bestaan. De vraag naar de ‘vertrouwde’ kleine zakagenda neemt af, hoewel er nog steeds veel mensen gebruik van maken.

Toename Keukenagenda!

De vraag naar de familieagenda neemt echter toe. De ‘Keukentafelagenda’ is steeds meer gevraagd omdat iedereen zoveel activiteiten heeft, waarover de familie geïnformeerd moet worden. Sport, ouderavonden, de cv-monteur, uitjes, verjaardagen, enzovoort: allemaal overzichtelijk in één gezamenlijke familieagenda.

Iedereen weet waar de familie- of keukentafelagenda ligt of hangt. Gemakkelijk en snel te checken of in te vullen zonder eerst een computer te hoeven opstarten. Snel in beeld waar de rest van de familie is. Handig voor het plannen van gezamenlijke activiteiten en om bijvoorbeeld te weten wie er vanavond allemaal aanschuiven voor de maaltijd.

Keukentafelagenda als communicatiemiddel

Een keukentafelagenda is hierdoor ook geschikt als communicatiemiddel. Niet alleen omdat de hele familie er in kijkt, maar ook doordat je de te communiceren boodschap kunt plaatsen in de tijd. Je boodschap komt hierdoor op het juiste moment van het jaar in beeld. Daarnaast kun je de kracht van de herhaling gebruiken door op meerdere momenten aandacht te vragen.

In de Keukentafelagenda kun je niet alleen communiceren door activiteiten te vermelden op bepaalde data. Je kunt er ook aanvullende informatie in kwijt. En bij je doel en missie passende tips en adviezen. Ondersteund met aantrekkelijk beeldmateriaal maak je van de Keukentafelagenda een graag geziene gast.

Keukentafelagenda als lokkertje

Post NL kent de kracht van de Keukentafel al jaren. Zij geven bij de Kerstzegels een soort Keukentafelagenda cadeau bij afname van 3 vellen Kerstzegels. Het aantal is echter beperkt, waarmee ze een run op de Kerstzegels creëren. Wil je een mooie agenda, dan moet je er snel bij zijn. Zijn ze op, dan heb je pech. Toch kopen die mensen wel hun Kerstzegels: ze zijn er immers toch.

Welke Agenda Gebruik Jij?!

Zelf maak ik gebruik van meerdere agenda’s. Zo gebruik ik onder andere ook een oude vertrouwde papieren agenda als mijn todo-lijst. Handig om de activiteiten direct in te plannen. Is de activiteit uitgevoerd, gaat er een mooie rode krul door zoals ik vroeger van de juf kreeg. Dat was toch altijd een beloning. Daarnaast kan ik gelijk de uren er achter zetten die deze activiteit mij heeft gekost. Handig om mijn urenstaat in te vullen.

Ik ben benieuwd welke agenda(‘s) jij gebruikt. Ik zou het dan ook leuk vinden wanneer je me dit even laat weten door onderstaande vragen even te beantwoorden en deze mail aan mij te mailen. Je kunt simpel bij de vraag ‘Ja’ of ‘Nee’ doorhalen. Je mag hieronder natuurlijk ook reageren.

Vraag antwoord
Ik gebruik de agenda op mijn smartphone/computer Ja / Nee
Ik gebruik de oude vertrouwde zakagenda Ja / Nee
Wij gebruiken thuis een familie(keuken)agenda Ja / Nee

Eventuele toelichtingen zijn natuurlijke welkom.

Welke Agenda Gebruiken Onze Infomaillezers?!

Bovenstaande vraag heb ik ook gesteld aan onze infomaillezers. Ik was behoorlijk verbaasd over de uitkomst van de reacties. Ik krijg namelijk vaak te horen dat veel mensen geen papieren agenda’s meer gebruiken. Hieronder zie je het resultaat van de enquête onder onze infomaillezers, bijna allemaal beleidsmakers en communicatiemensen.

Alleen Digitale agenda

33%

Alleen ‘papieren’ zakagenda

29%

Beide (Digitale + zakagenda)

29%

Keukentafelagenda

76%

28% van onze infomaillezers die de mail gelezen heeft, heeft ook reactie gestuurd, een fantastische score. Maar daar gaat het nu even niet om. Van hen gebruikt 33% alleen een digitale agenda op smartphone of computer. 29% alleen een papieren zakagenda en nog eens 29% beide. Ook papier blijft dus onder de beleidsmakers en communicatiemensen goed vertegenwoordigd.

Onze verbazing betrof toch ook de Keukentafelagenda. Maar liefst 76% van onze infomaillezers gebruikt thuis de Keukentafelagenda voor het gezin. Een Keukentafelagenda blijkt dus een waardevol concept te zijn, waarin ook nog eens de te communiceren boodschap kan worden opgenomen.

Alvast bedankt voor je reactie.

Met vriendelijke groet,

Bert Tijhoff

P.S. Mocht je nog op zoek zijn naar een leuke Keukentafelagenda voor Je project? Kijk dan even op www.dewoonagenda.nl of www.deklimaatagenda.nl!

P.P.S. Nog geen infomaillezer? Meld je hier even aan en ontvang direct een interessant rapportje!