Pompen of…

De meeste tuinen zorgden de afgelopen maanden bij betreden voor natte schoenen. Dat is binnenkort wel weer anders; dan is er eerder sprake van vochttekort. Het voorjaar is het uitgelezen moment om hieraan iets te doen …

Met het stijgen van de temperaturen gaan de mensen weer graag aan de slag in de tuin. Dit is hét moment om hen op ideeën te brengen voor optimaal benutten van regenwater in de tuin. Over wat voor zinvolle en leuke dingen je in de tuin kunt doen met hemelwater:

  • Zoals het bewaren voor tekortmomenten, het aan gang brengen van nieuwe inzaai of aanplant, voor kasjes en potplanten, enzovoorts.
  • Water opvangen en benutten voor vijvers, moerasjes en poedelplaatsjes voor vogels.
  • En sowieso: voorkomen dat onnodig veel water te snel en onbenut het riool in stroomt. Met bij forse buien het gevaar van een overbelast en overstromend rioolsysteem.

Bewoners willen best wel!

Dat bewoners best met water aan de slag willen bleek afgelopen jaar onder andere in Weststellingwerf, waar mede door een stimulans van de gemeente in de maanden mei en juli 3 procent van de inwoners een regenton plaatste. Of het jaar ervoor in Rijssen-Holten, waar de gemeente na informatie in een nieuwskrantje veel vragen kreeg over subsidies om hemelwater af te koppelen.


Nieuwskrant Gemeente Rijssen-Holten

Enkele jaren geleden kende de gemeente Rijssen-Holten ernstige wateroverlast als het stevig regende. De afgelopen jaren is er hard gewerkt om wateroverlast door hevige regenval te voorkomen. Het project werd afgesloten met een speciale Nieuwskrant voor alle inwoners van de gemeente.

Jürgen Pleizier van het Ingenieursbureau van de afdeling Openbare Werken:

De Nieuwskrant heeft de materie goed onder de aandacht van de burger gebracht. Er kwamen veel leuke reacties en vooral vragen van: ‘waar kan ik subsidie krijgen?’ Een teken dat de Nieuwskrant goed gelezen is.

 


regentonfolder365 inwoners Weststellingwerf schaffen regenton aan
De regentonactie die tussen 1 mei en 31 juli 2012 in de gemeente Weststellingwerf heeft plaatsgevonden was een groot succes. De inwoners van Weststellingwerf hebben tijdens deze actie 365 regentonnen aangeschaft. De burgers waren vrij in de keuze van het type en grootte van de regenton. Ze kregen, als zij de kassabon en het antwoordkaartje bij de gemeente inleverden, een bedrag van € 25,- terug.

Regentonfolder

Willem de Vries, gemeente Weststellingwerf:

‘Om het afkoppelen te stimuleren, hebben we in de gemeente Weststellingwerf een regentonactie opgezet en al onze inwoners een brochure gestuurd. Deze brochure is gestanst in de vorm van een regenton en door Woonwijzer Media speciaal voor ons op maat gemaakt. Naast de  informatie over de regenton staat er ook andere informatie in over het beter benutten van water in de tuin.

De respons was met 3% deelname bijzonder hoog; veel meer mensen dan verwacht hebben – met een financiële bijdrage van de gemeente – een regenton aangeschaft en geïnstalleerd. Een aanrader dus.’

 


Extra voordelig!

Woonwijzer Media heeft en maakt informatieve en inspirerende uitgaven, ook over het beter benutten van regenwater in de tuin. En draagt daaraan dit voorjaar graag haar steentje bij met onderstaande kortingsacties:

  • Brochure Water in de tuin: normaal 250 stuks € 425,- Nu 250 stuks € 350,- inclusief verzending!
  • Folder Water in de tuin: normaal 250 stuks € 225,- Nu 250 stuks € 175,- inclusief verzending!

Deze prijzen zijn exclusief 21% BTW. De aanbieding loopt tot 1 juli 2013.

Combineer met de Cartoon van het Seizoen

De Cartoon van het Seizoen van dit moment sluit natuurlijk prachtig aan op een actie rond het afkoppelen van hemelwater. Deze gratis Cartoontip voor in de krant of op de site kunt u bijvoorbeeld gebruiken om uw doelgroep te attenderen op de speciale folder of brochure en aan te geven waar mensen deze kunnen aanvragen of afhalen.

Eenvoudig bestellen

Bestellen gaat eenvoudig door:

Als u vragen heeft over de prijs bij afname van andere aantallen, over de inzetmogelijkheden of over maatwerk: aarzel vooral niet om ons te bellen of te mailen.

Meer informatie over:

Brochure Water in de tuin: www.waterwijzers.nl
Folder Water in de tuin: www.regentonfolder.nl