Cartoontips van de Sint

Download hieronder de verschillende Cartoontips om bewoners te stimuleren energie en geld te besparen. Je mag de hier geplaatste teksten kopiëren en ook gebruiken.

Veel plezier er van.

Bert Tijhoff

P.S. Wil je de bewoners nog iets extra geven of vaker een cartoontip plaatsen, klik dan hier voor onze speciale Sint- en Kerstactie.

Onderhoud en Storingen

Vocht in huis

Tip 1 Voorkom schimmel in huis!

2-hou-badkamer-droog-kleur-plat_1Schimmel in badkamer, slaapkamer of andere ruimte, is altijd het gevolg van vocht. Meestal doordat ruimtes onvoldoende geventileerd worden, waardoor vocht niet wordt afgevoerd. Om schimmel te voorkomen moeten vochtige ruimtes altijd goed geventileerd worden. Vergeet de slaapkamers niet, omdat u ’s nachts ook vocht uitademt. Schimmel op de muren door slechte ventilatie is uw eigen verantwoordelijkheid. De reparatie daarvan ook. Maar voorkomen is beter dan genezen en dat kan prima door goed te ventileren.

Tip 2 Schimmel te lijf in de badkamer!

Ziet u zwarte stipjes in de douche of in de badkamer? Dat is schimmel. Maak de schimmelplekken schoon met een verdunde chlooroplossing (1 deel chloor in 10 delen water). Draag handschoenen bij dit werk. U kunt de chlooroplossing op de muur spuiten met een plantenspuit. Na even wachten kunt u de muur met een doek schoonmaken.

Zijn de ramen in uw huis vaak nat of beslagen? Zet dan de ventilatieroosters open. En zorg voor meer luchtverversing door vaker het raam (een beetje) open te zetten.

Download hier de cartoon Schimmel in de badkamer.

Geen Sleutel?!

Kunt u uw huis niet in door:

8-voordeur-of-portieksleutel-verloren-of-gestolen-platEen dichtgevallen deur (buitensluiting), of verlies of diefstal van de sleutel, terwijl niemand in de buurt op dat moment een reservesleutel van u paraat heeft: Bel dan Uw corporatie!

Wat moet u doen?

Als Uw corporatie komt om u binnen te laten, moet u wel een geldig identiteitsbewijs van uzelf laten zien. Dit om te voorkomen dat  niet-gewenste personen in een huis worden binnen gelaten.

Doe bij diefstal of verlies van uw sleutel aangifte bij de politie. Maar laat de politie liever niet het breekwerk regelen om de deur weer open te krijgen. Dit kan u onnodig veel geld kosten.

Download hier de cartoon Sleutel kwijt.

Energie Besparen

Kerstc-en-0004-schakelklok-op-verlichting

Mag het licht uit?

Kerstverlichting is heel sfeervol. Met een schakelklok tussen de stekker en het stopcontact vergeet u nooit om de sfeerlampjes uit te doen!

Vervang uw gloei(kerst)lampen door spaar- of ledlampen. Deze verbruiken zo’n 75 à 80% minder stroom.

Download hier de cartoon Kerstman en Kerstverlichting!

Oud en Nieuw

wm-c-af-0012_oliebollenolieVet en olie niet in gootsteen of toilet

Het aantal gootsteen-, toilet- en rioolverstoppingen neemt ieder jaar na Kerst en Nieuwjaar telkens weer toe. De belangrijkste reden:

frituurvet en –olie voor het bakken van oliebollen.

Het zorgt voor veel overlast en financiële schade, ook door de waterzuiveringskosten.

Vloeibaar frituurvet kunt u teruggieten in de verpakking. Vast frituurvet kan in een plastic verpakking. Beide zijn in te leveren bij een inzamelpunt of -bak.

Er wordt onder andere biodiesel van gemaakt.

Download hier de Cartoon Olie van de feestdagen
Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze cartoontips of zelf een cartoontip willen laten maken, neem dan rustig even contact met ons op.

Fijne Feestdagen

Team WoonWijzerMedia.